Dit is wat Bitcoin’s stijgende correlatie met goud betekent

30. Juli 2020 0 Comments

De Bitcoin-markt is eindelijk uit de consolidatiefase gekomen en heeft zijn belangrijke weerstand met $10.000 overschreden. Omdat de grootste crypto ter wereld net boven de $11.000 zweeft, kwam het ook dicht in de buurt van het kostbare monetaire metaal – goud.

De kwaliteiten van goud zijn vaak vergeleken met die van Bitcoin, en het digitale bezit wordt aangeduid als digitaal goud voor het spiegelen van bepaalde kwaliteiten. Een van deze kwaliteiten was dat het een veilige haven was, die niet zou wankelen als gevolg van de wereldwijde economische activiteiten. Onlangs bereikte het goud een historisch hoogtepunt in de afgelopen week, terwijl het verhaal over de veilige haven van Bitcoin in twijfel werd getrokken bij de maandenlange consolidatie. Deze sterke stijging van de markt van BTC versterkte het verhaal over de veilige haven.

Hoewel de markt de nominale rentetarieven voor de nabije toekomst heeft genoteerd en de inflatieverwachtingen nog steeds gematigd zijn, maar met het potentieel om te stijgen, wordt het aanhouden van niet-renderende activa zoals goud en Bitcoin steeds aantrekkelijker, zo blijkt uit een recent rapport van CoinMetrics. Er is een groeiende trend van mensen die Bitcoin gebruiken als een calloptie voor inflatie, maar het coronavirus en zijn monetaire en fiscale respons hebben de onzekerheid in het toekomstige pad van monetair beleid, inflatie en groei, die allemaal de prijzen van Bitcoin ondersteunen, vergroot. Op dit moment benadert de correlatie tussen goud en Bitcoin zijn historisch hoge niveau, een niveau dat voor het laatst werd gezien in maart.

Volgens de grafiek schommelt de correlatie tussen de twee activa normaal gesproken rond nul, terwijl er korte momenten van hoge positieve en negatieve correlatie zijn bereikt. Op dit moment was de correlatie hoog-positief en kan worden volgehouden, het zou een indicatie kunnen zijn voor een verschuiving in de reactie van Bitcoin op geopolitieke en macro-economische ontwikkelingen.

Aangezien de grootste crypto-marsen elke dag hoger worden en de balansen op de beurzen dalen, zullen de volgende weken cruciaal zijn om de richting van de prijstrend voor Bitcoin te beoordelen.