Mitä viimeaikainen kehitys Fintech-tilassa merkitsee tulevaisuudellemme

29. Juni 2020 0 Comments

Digitaalisten omaisuuserien osalta on tapahtunut useita merkittäviä liikkeitä, ja niitä on tulossa lisää. Tässä on mitä pitää silmällä.

Fintech-teollisuus on muuttunut nopeasti. Digitaaliset varat, hajautettu pääkirjatekniikka ja keskuspankkien digitaaliset valuutat ovat saamassa vauhtia. Useiden triljoonien dollarien Yhdysvaltain keskuspankkijärjestelmän rahojen luominen on lisännyt digitaalisten omaisuuserien erityisesti Bitcoin Trader kysyntää .

Pankkien, välittäjien, kaupallisten lainanantajien, sijoitusneuvojien, yksityisten sijoitusrahastojen, perhetoimistojen, sijoitusrahastojen, fintech-yrittäjien, lainsäätäjien ja yksityishenkilöiden tulisi ottaa huomioon useita tämän alueen tapahtumia.

Vanha viini, uudet pullot

Pääkirjakirjojen käyttö tapahtumien ja tapahtumien seuraamiseen on muinaista alkuperää. DLT ja blockchain-tekniikka yhdistävät arvostetun tallennustekniikan ja uudet tekniikat – kuten vanhan viinin varastoinnin uusiin pulloihin.

DLT: n ensisijainen tavoite on tietueiden luominen merkinnöillä, jotka useiden jaettujen osapuolten on varmistettava lähellä „tosiaikaista“ aikaa, jolloin väärentäminen on paljon vaikeampaa. Luotettavaa välittäjää ei tarvita. DLT- ja blockchain-tekniikat eroavat toisistaan tietyiltä osin. Esimerkiksi, blockchain-tekniikka on yleensä luvaton tai julkinen, kun taas DLT: llä on yleensä lupa eikä sitä voida julkisesti käyttää. DLT: n ja blockchain-tekniikan käyttöönoton mahdolliset hyödyt yhdistävät monia toimialoja ja lukemattomia sovelluksia.

Digitaalisen omaisuuden tausta

Bitcoin ja muut digitaaliset omaisuuserät, kuten kulta ja muut hyödykkeet, ovat tavaroita, joille ihmiset arvostavat arvoa markkinatransaktioissa. Toisin kuin kultaa, voidaan lähettää tai vastaanottaa digitaalisia omaisuuksia kenelle tahansa tai mistä tahansa, missä päin maailmaa tahansa, heti.

Digitaalisten omaisuuserien, kuten Bitcoinin ja CBDC: ien, mukaan lukien Yhdysvaltain digitaaliset dollarit , kysyntä heijastaa tietokoneavusteisten osallistujien muuttuvia tarpeita ja toiveita 2000-luvun taloudessa. Vain joillakin pankeilla on tilejä Fedissä. Digitaalisilla dollareilla on mahdollisuus muuttaa sitä sallimalla tai mahdollisesti vaatimalla yrityksiä ja yksityishenkilöitä avaamaan ja ylläpitämään Fed-tilejä.

Kongressi ja Fed ottavat vastaan ​​digitaalisia dollareita

Kongressin keskittyneet jäsenet, etenkin Illinoisin demokraatti Bill Foster ja Arkansasin republikaanien ranskalainen mäki, ovat ehdottaneet Fedille kehittääkseen digitaalisia dollareita . Vuonna kirjeen Fed puheenjohtaja Jay Powell päivätty 30 syyskuu 2019, Foster Hill aiheutti useita huomautti kysymyksiä digitaalisen dollaria. He painottivat, että „Yhdysvaltain dollarin etusija voi pitkällä aikavälillä vaarantua fiat-digitaalisten valuuttojen laajasta käyttöönottamisesta“ ja että „digitaalisten omaisuuserien käyttö saattaa tulevaisuudessa yhä paremmin olla yhdenmukainen paperirahan käytön kanssa“.

Puheenjohtaja Powell vastasi 19. marraskuuta 2019, että keskuspankki jatkaisi Yhdysvaltojen CBDC: n harkintaa, mutta prosessi vie aikaa ja huolellista harkintaa. Hän lisäsi , että muiden maiden motivaatio CBDC: n harjoittamiseen, kuten ”nopeiden ja luotettavien digitaalisten maksujärjestelmien puute”, ei ole erityisen merkityksellinen Yhdysvalloissa.

Digitaalisten dollarien vauhdin lisääminen

Vastoin Fedin hidasta lähestymistapaa, muut finanssijohtajat ovat kannattaneet digitaalisten dollarien käyttöönottoa. FDIC: n entinen puheenjohtaja Sheila Bair todisti senaatissa 25. syyskuuta 2019, että digitaalinen dollaritekniikka on kehittynyt nopeasti ja tarjoaa monia mahdollisia etuja, mukaan lukien välittäjien tarpeen poistaminen ja keskitettyjen luetteloiden välttäminen yksittäisillä vikakohdilla.

Poliitikot, professorit, fintech-johtajat ja virkamatkan ulkopuolella olevat byrokraatit jatkavat myös keskustelua. Erityisen huomionarvoista tässä suhteessa on Digital Dollar Project , Accenturen ja Digital Dollar Foundation -yhteistyön välinen kumppanuus. Digital Dollar Project -julkaisut tarjoavat kommentteja digitaalisista dollareista, mukaan lukien Yhdysvaltojen CBDC, joka olisi rahallinen.