SBI Holdings van apan richt een Crypto Presence op in het Verenigd Koninkrijk.

30. Dezember 2020 0 Comments

SBI Financial Services – een onderneming die verbonden is met de Japanse monetaire groep SBI Holdings Inc. – is eigenaar geworden van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cryptografische handelsonderneming B2C2.

SBI Financial Services is nu eigenaar van B2C2.

SBI Financial Services is nu klaar om een van de eerste grote financiële bedrijven te worden die een cryptocurrency dealing desk controleert en exploiteert, hoewel de specifieke voorwaarden van de overname nog niet bekend zijn gemaakt op het moment van schrijven.

In veel opzichten is Japan een serieuze leider geweest als het gaat om cryptocurrency innovatie en regulering. Dit is logisch omdat het land de thuisbasis is van twee van de grootste digitale financiële rampen in de geschiedenis. De eerste, die plaatsvond in februari 2014, betrof Mt. Gox, een cryptocurrencyhandelsfirma die meer dan $400 miljoen aan bitcoin-eenheden in één nacht zag verdwijnen dankzij een kwaadaardige hack die veel handelaren met lege zakken en gekneusde ego’s achterliet.

Als dit nog niet genoeg was, gebeurde er vier jaar later, in januari 2018, een soortgelijk incident. Deze keer was het slachtoffer een cryptocurrency platform dat bekend staat als Coincheck. De verliezen waren aanzienlijk groter, met meer dan een half miljard dollar aan cryptokrediet dat verdween dankzij de hebzucht van een dief.

Dit bleek de laatste druppel te zijn, en Japan kreeg uiteindelijk een van zijn grootste financiële toezichthouders aan het roer als het gaat om het monitoren van het gedrag van crypto-bedrijven. Van nu af aan, als je niet de juiste stappen zou ondernemen om ervoor te zorgen dat de fondsen van klanten veilig en gezond blijven binnen je kluizen, zou je worden stilgelegd en zou je de gevolgen ervan onder ogen moeten zien.

Ondanks deze misstappen is Japan er nooit een geweest die de innovatie op het gebied van digitale valuta heeft geblokkeerd. Het is een van de belangrijkste ontwikkelingen in de cryptowereld gebleven, en dit laatste nieuws is daar het bewijs van. B2C2 werd ongeveer vijf jaar geleden opgericht in 2015 en werkt om makelaars, fondsbeheerders en digitale beurzen te helpen bij het opstarten van grote crypto-transacties.

SBI verwierf in eerste instantie een aandeel in het bedrijf in juli jongstleden en laat haar klanten sindsdien via haar platform handelen. Nu, duwt het bedrijf voorbij zijn ,,stakeholder“ titel en beweegt zich in eigendomsgebied.

Yoshitaka Kitao – voorzitter en CEO van SBI Holdings – verklaarde in een verklaring:

Hun (B2C2’s) visie, expertise en aanbod vullen de SBI’s aan, en we kijken ernaar uit om samen te werken terwijl we onze voetafdruk op de wereldwijde markten uitbreiden.

De Push Crypto Gebruiksbehoeften?

De manoeuvre komt op een moment dat bitcoin, ’s werelds grootste digitale valuta op basis van de marktkapitalisatie, een recordhoogte bereikt. Veel analisten geloven dat deze stap de reguliere crypto-activiteit kan stimuleren. Max Boonen – de oprichter van B2C2 – wordt genoemd in een recent interview:

Veel mensen zijn al lange tijd afwijzend [van crypto]. Bitcoin’s prijs op een historisch hoog niveau heeft de bezorgdheid doen afnemen.

Als gevolg van de overname zal een aantal werknemers van SBI overgaan naar het B2C2 UK-kantoor.